Krämig risotto med svamp och grana padano

Krämig risotto med svamp och grana padano ny 2024
Foto: Köket.se

Krämig risotto med svamp och grana padano

Från: Köket

12 ingredienser

30 min

Vad sägs om en krämig risotto med svamp och smakrik ost? Den här rätten blir snabbt en ny favorit för hela familjen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g svamp
  • 1,2 l kycklingbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 3 dl carnaroliris
  • 1,5 dl vitt vin
  • 100 g Grana Padano, riven
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • färska örter

Gör så här

  1. Rengör och skär hälften av svampen i bitar.
  2. Värm upp buljongen och håll den varm.
  3. Stek vitlök, schallottenlök och riset i smör samt olivolja en stund.
  4. Tillsätt den hackade svampen och låt riset koka tills det är lite transparent.
  5. Tillsätt vinet och låt det sugas in. Tillsätt varm buljong lite i taget och rör om i risotton.
  6. När riset är al dente, efter ca 18 minuter, så tillsätt Grana Padano och stäng av värmen. Låt osten smälta.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stek resten av svampen i lite olivolja.
  9. Servera risotton med färska örter och den stekta svampen.