Krämig risotto med svamp och Grana Padano

Krämig risotto med svamp och Grana Padano

7

9 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Vad sägs om en krämig risotto med svamp och smakrik Grana Padano? Den här rätten blir snabbt en ny favorit för hela familjen.

läs mer
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips med Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g svamp
  • 1,2 l kycklingbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 3 dl carnaroliris
  • 1,5 dl vitt vin
  • 100 g Grana Padano, riven
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • färska örter

Gör så här

  1. Rengör och skär hälften av svampen i bitar.
  2. Värm upp buljongen och håll den varm.
  3. Stek vitlök, schallottenlök och riset i smör samt olivolja en stund.
  4. Tillsätt den hackade svampen och låt riset koka tills det är lite transparent.
  5. Tillsätt vinet och låt det sugas in. Tillsätt varm buljong lite i taget och rör om i risotton.
  6. När riset är al dente, efter ca 18 minuter, så tillsätt Grana Padano och stäng av värmen. Låt osten smälta.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stek resten av svampen i lite olivolja.
  9. Servera risotton med färska örter och den stekta svampen.
TIPS!
Lyxig hasselbackspotatis med GP

Tips från Grana Padano!

Här hittar du fler smarriga recept med Grana Padano!