Krämig pasta med sötpotatis och oliver

Krämig rigatonipasta med sötpotatis och oliver
Foto: Arvid Nordquist

Krämig pasta med sötpotatis och oliver

12 ingredienser

40 m

I den här pasträtten får sötpotatis och oliver ta plats tillsammans med en krämig och smakrik sås. Perfekt rätt till vardagskvällen!

Tips! Önskar du lite mer hetta, byt då ut TABASCO® Original pepparsås mot TABASCO® Habanero pepparsås.

läs mer
maldon_produktbild_01

Ta fram det bästa med Maldon

Handskördat gourmetsalt med mjuk, spröd struktur som ger en ren saltsmak och är en favorit världen över.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g sötpotatis
  • 400 g pasta (gärna rigatoni)
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g svarta oliver
  • olivolja
  • Maldon havssalt

Sås

  • 3 dl crème fraîche
  • 0,5 dl Kikkoman Ponzu-sojasås
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås

Gremolata

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt på ungen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatisen och dela i tärningar. Skala och skiva vitlöken.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg på sötpotatisen, vitlöken och oliverna. Ringla olivolja ovanpå och strö över havssalt.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter tills potatisen blivit mjuk.
  5. Sås
    Blanda ihop crème fraiche, ponzu och TABASCO® Original pepparsås.
  6. Gremolata
    Skala och hacka vitlöken. Blanda ihop med citronskal och persilja.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ihop pastan med såsen och vänd ner de rostade grönsakerna.
  8. Toppa pastan med gremolatan före servering.