Den perfekta vardagsgrytan som hela familjen kommer gilla. Bitar av laxfilé får sjuda i en krämig sås smaksatt med paprikaröran ajvar relish. En lättlagad middag med få ingredienser som bjuder på massor av smak.
Ingredienser
portioner
4 port laxfilé
1 gul lök
1 röd paprika
ca 1,5 dl ajvar relish
3 dl crème fraîche (valfri fetthalt)
smör, till stekning (eller olja)
salt
peppar
Till servering
4 port ris
citron
Gör så här
Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och skär paprika i tärningar.
Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek löken tills mjuknar och får lite färg. Vänd i paprika och stek tills den mjuknar.
Rör ner ajvar och stek lite snabbt. Ta pannan från värmen och tillsätt crème fraiche, vänd runt så att allt blandas. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Lägg laxen i såsen och låt sjuda under lock 12-15 minuter.
Servera med kokt ris. Pressa gärna över lite citron och garnera med valfri ört.