Granarolo Gorgonzola Dolce är en mjuk och härligt krämig ost med mild smak och ljust blågröna ränder.
Läs mer
Ingredienser
500 g pasta (kort pasta t.ex. tortiglioni)
1,5 dl vispgrädde
2 förp Granarolo Gorgonzola Dolce (400 g)
färsk timjan
100 g valnötter
salt
svartpeppar
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet).
Värm grädde i en kastrull på låg värme, den ska inte koka.
Under tiden grädden värms skär du bort kanterna på Gorgonzolaosten, dela den i små kuber och rör sedan ner ostkuberna i den varma grädden. Smaka av med svartpeppar och lite finhackad timjan. Låt sjuda på låg värme i 2–3 minuter.
Hacka valnötskärnorna grovt.
När pastan är al dente häller du av vattnet och rör ner pasta och de hackade valnötterna i Gorgonzolasåsen.
Servera direkt i fyra djupa tallrikar.
Toppa med lite grovhackade valnötter och färsk timjan.