Krämig Gorgonzolapasta

Krämig Gorgonzolapasta

7 ingredienser

20 m

Italiensk Gorgonzolapasta med hackade valnötter och timjan. En enkel och snabblagad rätt som är så god och smakrik.

Granarolo Gorgonzola Dolce
Granarolo Gorgonzola Dolce

Granarolo Gorgonzola Dolce

Granarolo Gorgonzola Dolce är en mjuk och härligt krämig ost med mild smak och ljust blågröna ränder.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta (kort pasta t.ex. tortiglioni)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 förp Granarolo Gorgonzola Dolce (400 g)
  • färsk timjan
  • 100 g valnötter
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet).
  2. Värm grädde i en kastrull på låg värme, den ska inte koka.
  3. Under tiden grädden värms skär du bort kanterna på Gorgonzolaosten, dela den i små kuber och rör sedan ner ostkuberna i den varma grädden. Smaka av med svartpeppar och lite finhackad timjan. Låt sjuda på låg värme i 2–3 minuter.
  4. Hacka valnötskärnorna grovt.
  5. När pastan är al dente häller du av vattnet och rör ner pasta och de hackade valnötterna i Gorgonzolasåsen.
  6. Servera direkt i fyra djupa tallrikar.
  7. Toppa med lite grovhackade valnötter och färsk timjan.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Italiensk sommarbricka Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer