Krämig currygryta med couscous
Krämig currygryta med couscous
20 ingredienser
Lättlagad och prisvärd grönsaksgryta med massor av smak serverad med fluffig couscous till.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 400 g fast potatis
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 tomater
- 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g)
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 2 dl vatten
- 65 g babyspenat
- rapsolja, till stekning
- salt
- peppar
Kryddblandning
- 1,5-2 msk curry
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- chilipulver, mängd efter smak
Till servering
- 4 dl couscous
- 3 msk olivolja
- 4 dl grönsaksbuljong
- matyoghurt
Gör så här
Currygryta
- Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisarna i tärningar. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor. Skär tomaterna i tärningar.
- Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig och lite mjuk. Tillsätt ingefära och vitlök, fräs lite till. Vänd i potatis, tomater och kryddor. Låt allting fräsa ca 4 minuter. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs.
- Tillsätt sköljda och avrunna kikärtor, kokosmjölk och vatten i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i 10-15 minuter, tills potatisen mjuknar.
- Vänd i spenat precis före servering och låt sjuda någon minut
Couscous
- Blanda couscousen med olivoljan.
- Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och täck direkt med ett lock. Låt stå i ca 10 minuter. Fluffa upp grynen med en gaffel.
- Servera grytan med couscous och yoghurt.