Krämig currygryta med couscous

POPULÄRT
koket.se
Krämig currygryta med couscous
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig currygryta med couscous

20 ingredienser

Lättlagad och prisvärd grönsaksgryta med massor av smak serverad med fluffig couscous till.

WW ViktVäktarna

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 400 g fast potatis
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tomater
  • 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 65 g babyspenat
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Kryddblandning

  • 1,5-2 msk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • chilipulver, mängd efter smak

Till servering

  • 4 dl couscous
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • matyoghurt

Gör så här

Currygryta

  1. Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisarna i tärningar. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig och lite mjuk. Tillsätt ingefära och vitlök, fräs lite till. Vänd i potatis, tomater och kryddor. Låt allting fräsa ca 4 minuter. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs.
  3. Tillsätt sköljda och avrunna kikärtor, kokosmjölk och vatten i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i 10-15 minuter, tills potatisen mjuknar.
  4. Vänd i spenat precis före servering och låt sjuda någon minut

Couscous

  1. Blanda couscousen med olivoljan.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och täck direkt med ett lock. Låt stå i ca 10 minuter. Fluffa upp grynen med en gaffel.
  3. Servera grytan med couscous och yoghurt.