En cheesecake du bakar helt utan ugn som toppas med inkokta körsbär i körsbärssås. En perfekt kombo av sött och syrligt!
Se Camilla Hamid laga receptet
Ingredienser
Botten
15 digestivekex
100 g smör
1 citron, finrivet skal
Fyllning
600 g färskost
1,5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Körsbärssås
250 g körsbär (urkärnad vikt)
1 msk vatten
0,5 dl gelésocker
Gör så här
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Mixa ihop alla ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut den i en fodrad springform med diameter på 23 cm. Ställ in i kylskåpet för att stelna.
Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
Tillsätt florsocker och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
Bred ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra körsbärssåsen.
Koka ihop alla ingredienserna till körsbärssåsen i en kastrull tills sockerkristallerna har smält. Häll upp i en skål och låt svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den.