Krämig cheesecake med körsbärssås
Krämig cheesecake med körsbärssås
10 ingredienser
En cheesecake du bakar helt utan ugn som toppas med inkokta körsbär i körsbärssås. En perfekt kombo av sött och syrligt!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Botten
- 15 digestivekex
- 100 g smör
- 1 citron, finrivet skal
Fyllning
- 600 g färskost
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Körsbärssås
- 250 g körsbär (urkärnad vikt)
- 1 msk vatten
- 0,5 dl gelésocker
Gör så här
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Mixa ihop alla ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut den i en fodrad springform med diameter på 23 cm. Ställ in i kylskåpet för att stelna.
- Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
- Tillsätt florsocker och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
- Bred ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
- Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra körsbärssåsen.
- Koka ihop alla ingredienserna till körsbärssåsen i en kastrull tills sockerkristallerna har smält. Häll upp i en skål och låt svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den.