Krabbelurer
Krabbelurer
8 ingredienser
20 m
Krabbelurer eller pösplättar smakar allra bäst nygräddade med lättvispad grädde och sylt.
Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- smör, att steka i
- strösocker, att vända i
Gör så här
- Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl, bakpulver och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.
- Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
- Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.