Krabbelurer

20
14
20
14

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 0,75 dl socker
  • 0,75 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör att steka i
  • socker att vända i

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.
  2. Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
  3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept