Köttfärsspett i korvbröd

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Köttfärsspett i korvbröd

0

12 ingredienser

30 m

Köttfärsspett i korvbröd med paprikamajonnäs.

Ingredienser

portioner4

Köttfärsspett

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök, fint riven
  • 2-3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 msk blandade örter, finhackade
  • 1 tsk chilifrukt, finhackad (styrka efter smak)
  • salt
  • peppar

Syrad lök

  • 2 rödlökar, tunt skivad
  • 1 del ättika
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

Paprikamajonnäs

  • 0,5 dl paprika, rostad och mixad
  • 2 msk yoghurt (tjock)
  • 0,5 dl majonnäs

Gör så här

  1. Köttfärsspett
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg köttfärssmeten i en spritspåse. Spritsa ut med en blötlagd grillpinne i mitten (se kitchen-hack Alexandra Zazzis instagram).
  3. Rulla köttfärsspetten i lite olja innan du lägger dem på grillen. Grilla tills fin färg.
  4. Lägg köttfärsspetten i korvbröd, eller salladsblad, och toppa med valfria tillbehör.
  5. Syrad lök
    Rör ihop alla ingredienser eller koka upp vatten och rör i ingredienserna vilket skapar lite längre hållbarhet på inläggningen
  6. Paprikamajonnäs
    Vänd ihop allt, tillsätt gärna lite vatten om du önskar den lite smidigare i konsistensen.
  7. Smaksätt gärna med örter så som oregano, basilika eller chili, citronskal mm.