Köttfärsgryta med rotsaker

Köttfärsgryta med rotsaker
Foto: TV4

Botanisera lite i frysdisken och du hittar bra rotsaksblandningar helt klara att använda. Då går det ännu snabbare att få denna köttfärsgryta på bordet.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 300-400 g köttfärs
  • salt och peppar
  • smör
  • 1-2 msk tomatpuré
  • ca 200 g rotselleri
  • 4 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 st purjolök, liten
  • ev 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl buljong från tärning
  • persilja

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen, lite i sänder, i en stekgryta med matfett och smula ned den med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Rör ned tomatpurén.
  2. Skala grönsakerna och dela dem smått. Lägg alltsammans i grytan och slå på buljongen.
  3. Koka sakta under lock tills grönsakerna är lagom mjuka, ca 20 min. Smaka av och servera med persilja över.
Kommentera receptet

Fler goda recept