Köttfärsgryta med rotsaker

Köttfärsgryta med rotsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärsgryta med rotsaker

12 ingredienser

Botanisera lite i frysdisken och du hittar bra rotsaksblandningar helt klara att använda. Då går det ännu snabbare att få denna köttfärsgryta på bordet.

Ingredienser

portioner
  • 300-400 g köttfärs
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 1-2 msk tomatpuré
  • ca 200 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök (liten)
  • ev 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl buljong, från tärning
  • persilja

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen, lite i sänder, i en stekgryta med matfett och smula ned den med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Rör ned tomatpurén.
  2. Skala grönsakerna och dela dem smått. Lägg alltsammans i grytan och slå på buljongen.
  3. Koka sakta under lock tills grönsakerna är lagom mjuka, ca 20 min. Smaka av och servera med persilja över.