Koreanska tacos
Koreanska tacos
24 ingredienser
Underbart goda tacos med koreanska smaker att laga och bjuda på i helgen.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g fläskkarré benfri, i skivor
- 1 gul lök, tunt skivad
Marinad
- 3 msk japansk soja
- 1-2 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes)
- 1 msk risvinäger
- 2 msk strösocker
- 3 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1 msk sesamolja
- svartpeppar, nymalen
Sås
- 1,5 dl majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 1 msk gochujang
- 2 msk sesamfrön, rostade
- 1 klyfta vitlök, riven
- neutral olja, att steka i
Till servering
- 8 tortillabröd (eller fler minitortillabröd)
- 2 dl kimchi
- 1 klyfta rödkål (eller vitkål)
- 2 avokador, i tärningar
- 1 gurka, tunt skivad (liten)
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 2 limefrukter, i klyftor
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Skiva fläsket tunt och blanda väl med marinaden och löken. Låt stå.
- Rör samman alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
- Förbered alla grönsakerna som ska serveras till. Värm bröden lätt i ugn 150 grader. Lägg under handduk medan köttet steks.
- Hetta upp en stekpanna tills den ryker. Stek köttet i omgångar i lite olja, se till det verkligen fräser och inte kokar.
- Servera sedan genast det nystekta köttet i de värmda bröden med den heta såsen, kimchi, avokado och gurka. Toppa med salladslök och koriander. Pressa lite lime över och njut!