Underbart goda tacos med koreanska smaker att laga och bjuda på i helgen.
Se Jennie Walldén laga receptet
Ingredienser
600 g fläskkarré benfri, i skivor
1 gul lök, tunt skivad
Marinad
3 msk japansk soja
1-2 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes)
1 msk risvinäger
2 msk strösocker
3 klyftor vitlök, rivna
2 tsk färsk ingefära, riven
1 msk sesamolja
svartpeppar, nymalen
Sås
1,5 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 msk gochujang
2 msk sesamfrön, rostade
1 klyfta vitlök, riven
neutral olja, att steka i
Till servering
8 tortillabröd (eller fler minitortillabröd)
2 dl kimchi
1 klyfta rödkål (eller vitkål)
2 avokador, i tärningar
1 gurka, tunt skivad (liten)
3 salladslökar, tunt skivade
2 limefrukter, i klyftor
1 kruka färsk koriander
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Skiva fläsket tunt och blanda väl med marinaden och löken. Låt stå.
Rör samman alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
Förbered alla grönsakerna som ska serveras till. Värm bröden lätt i ugn 150 grader. Lägg under handduk medan köttet steks.
Hetta upp en stekpanna tills den ryker. Stek köttet i omgångar i lite olja, se till det verkligen fräser och inte kokar.
Servera sedan genast det nystekta köttet i de värmda bröden med den heta såsen, kimchi, avokado och gurka. Toppa med salladslök och koriander. Pressa lite lime över och njut!