Koreansk kimchigryta

POPULÄRT
Koreansk kimchigryta
Foto: Tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Koreansk kimchigryta

22

13 ingredienser

20

Jennie Walldén bjuder på en smakrik gryta med kimchi (mjölksyrade grönsaker), sidfläsk och tofu! En magisk trio som man ofta kombinerar i Korea.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök, skivad
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 300 g rimmat sidfläsk, skivad
  • 6 dl kimchi, gärna välsyrad
  • rapsolja (till stekning)
  • 6 dl vatten
  • 3 msk misopasta
  • 1 msk gochujang
  • 1 msk strösocker
  • 400 g tofu, fast sort i tärningar
  • ev salt
  • 2 msk sesamolja
  • ris (rundkornigt koreansk eller japanskt ris)

Gör så här

  1. Skiva den gula löken och skär det vita på salladslöken i mellanstora bitar.
  2. Fräs lök hastigt i en gryta med olja på hög värme utan att den tar färg. Tillsätt fläsket och låt fräsa i någon minut. Lägg i kimchin och fräs i några minuter.
  3. Häll på vatten. Tillsätt misopasta, gochujang och socker. Koka på medelvärme i 10 minuter. Lägg i tofu och låt koka i 20 minuter till. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Skiva det gröna på salladslöken.
  5. Droppa över sesamoljan i grytan, rör runt försiktigt och strö sist salladslöken över.
  6. Servera med ångande varmt koreanskt ris i en skål vid sidan av.