Koreansk kimchigryta

19 röster
20
4
Koreansk kimchigryta
Foto: Tv4

Jennie Walldén bjuder på en smakrik gryta med kimchi (mjölksyrade grönsaker), sidfläsk och tofu! En magisk trio som man ofta kombinerar i Korea.

Visa mer
20
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, skivad
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 300 g sidfläsk, skivad
  • 6 dl kimchi, gärna välsyrad
  • rapsolja (till stekning)
  • 6 dl vatten
  • 3 msk misopasta
  • 1 msk gochujang
  • 1 msk strösocker
  • 400 g tofu, fast sort i tärningar
  • ev salt
  • 2 msk sesamolja
  • ris (rundkornigt koreansk eller japanskt ris)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva den gula löken och skär det vita på salladslöken i mellanstora bitar.
  2. Fräs lök hastigt i en gryta med olja på hög värme utan att den tar färg. Tillsätt fläsket och låt fräsa i någon minut. Lägg i kimchin och fräs i några minuter.
  3. Häll på vatten. Tillsätt misopasta, gochujang och socker. Koka på medelvärme i 10 minuter. Lägg i tofu och låt koka i 20 minuter till. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Skiva det gröna på salladslöken.
  5. Droppa över sesamoljan i grytan, rör runt försiktigt och strö sist salladslöken över.
  6. Servera med ångande varmt koreanskt ris i en skål vid sidan av.

Laddar fler recept...