Koreansk friterad tofu med nudelwok

Koreansk friterad tofu med nudelwok
Foto: Tv4
Caroline Freyschuss
Caroline Freyschuss

Koreansk friterad tofu med nudelwok

Av: Caroline Freyschuss

Från: Efter stängning

31 ingredienser

1 h

Härligt krispig tofu med en koreansk glaze serveras med en smakrik nudelwok.

Ingredienser

portioner

Panerad tofu

  • 350 g fast tofu
  • 3 dl majsstärkelse
  • 3 äggvitor
  • ca 2-3 droppar vatten
  • frityrolja

Glaze

  • 2 msk gochujang
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl honung
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk sake
  • 1 tsk tomatpuré

Woksås

  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk gochujang
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk honung
  • 2 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, saft och zest
  • 3 msk sake
  • 2 msk risvinäger

Wok

  • 1 broccoli
  • 1 morot (stor)
  • 4 salladslökar
  • 1 spetspaprikor (stor)
  • 110 g böngroddar
  • 180 g risnudlar
  • neutral olja (att steka i)

Topping

  • rostade sesamfrön
  • salladslök, hackad
  • limefrukt

Gör så här

Panerad tofu

  1. Skär tofun i små bitar och täck bitarna med ett lager majsstärkelse.
  2. Vänd bitarna därefter i äggvita som du vispat ihop med en skvätt vatten.
  3. Slutligen vänder du bitarna i mjölet igen och upprepa samma procedur 3 gånger tills du fått en fin panering runt alla bitar.
  4. Fritera bitarna i olja som är 180 grader varm tills paneringen är helt krispig. Om paneringen inte blir krispig hela vägen kan du fritera tofun en gång till. Smaka av när de svalnat ifall det behövs.

Glaze

  1. Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka upp tills den får en tjockare konsistens. Det ska vara ungefär samma konsistens som flytande honung.

Woksås

  1. Blanda alla ingredienser till woksåsen i en skål.

Wok

  1. Hacka grönsakerna i lagom stora bitar för en wok.
  2. Koka nudlarna 2 minuter kortare tid än anvisat på förpackningen.
  3. Stek grönsakerna i olja på stekbord eller i en wokpanna på hög värme. Tillsätt sedan nudlarna och till sist woksåsen. Låt steka ihop tills såsen är absorberad.

Topping

  1. Blanda den friterade tofun med glazen så att den är täckt med sås. Strö över rostade sesamfrön och salladslök.
  2. Servera sedan woken med tofun och en skiva lime att pressa över.