Kolgrillade ostron ”New Orleans”
Kolgrillade ostron ”New Orleans”
12 ingredienser
"Ett recept som jag fångat upp på mina resor i Louisiana. Jag har serverat dessa under många år på AG, det är en perfekt inkörsport till ostron, dessa tycker alla om.”/ Johan Jureskog
Ingredienser
- ca 12 ostron
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 300 g smör (ta gärna bort 100 g smör och ersätt med talg)
- 0,5 dl färsk kruspersilja, finhackad
- 1 krm tabasco, chipotle (ta mer om du gillar starkt)
- 1 msk barbequesås, rökig
- 1 krm worcestersås
- 0,5 citron (saften)
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- 1 dl ströbröd
- salt (tänk på att ostronen kan vara salta)
Gör så här
- Blanda samman smöret och rulla det i plastfilm som en korv och ställ i kylen. Det smör som inte används läggs i frysen och kan användas till annat grillat eller bakpotatis.
- Öppna ostronen precis innan gäster anländer, dofta smaka så att de inte är skämda, lossa muskeln
- Skär en skiva och lägg på ostronen och ställ dem i kylen.
- Grillas framför gästerna och ska bubbla när de är klara, serveras gärna med en dry martini eller kall öl eller både och.