Kolasnittar med vit choklad och kokos
Kolasnittar med vit choklad och kokos
9 ingredienser
40 m
Sega kolasnittar doppade i vit choklad och toppade med kokos.
Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.
Ingredienser
- 100 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,25 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
Dekoration
- 150 g vit bakchoklad
- 0,5 dl kokos, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
- Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
- Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
- Smält vit choklad och doppa halva delen av kakan i den. Strö sedan på kokos.