Kolasnittar med vit choklad och kokos

Kolasnittar med vit choklad och kokos
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Kolasnittar med vit choklad och kokos

Av: Gladys del Pilar

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

40 m

Sega kolasnittar doppade i vit choklad och toppade med kokos.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära

Dekoration

  • 150 g vit bakchoklad
  • 0,5 dl kokos, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
  3. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  4. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
  5. Smält vit choklad och doppa halva delen av kakan i den. Strö sedan på kokos.