I samarbete med Talanda

Kolasnittar med choklad och mandel

1 röst
25 m
30 kakor
Talanda kolasnittar med choklad och mandel
Foto: Köket.se

Med Talandas delikata och lättsaltade Marconamandlar blir bakverken utsökta!

Talanda Marconamandlar produkt

Kolasnittar eller kolakakor är ett superenkla att göra. Gör den klassiska kakan extra lyxig och toppa den med choklad och hackade Marconamandlar från Talanda.

Visa mer
25 m
30 kakor

Du behöver

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g Marconamandlar från Talanda
  • 50 g hasselnötter
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 100-150 g choklad, gärna med nötter i
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa smör, strösocker och sirap så smeten blir fluffig.
  2. Blanda bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker till en deg.
  3. Hacka chokladen och nötterna.
  4. Dela degen och rulla ut till 4 längder och lägg två längder på varje plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen med hjälpa av en gaffel. Strö över och tryck ner chokladen i degen och toppa med de hackade nötterna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, på ca 175 grader.
  6. Ta ut kakorna och låt dom svalna något du skär dem i mindre kakor.
17 juli 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...