Kolasnittar med choklad - Henrik Fexeus recept

Kolasnittar med choklad - Henrik Fexeus recept
Foto: Linus Hallsénius

Kolasnittar med choklad - Henrik Fexeus recept

Av: Henrik Fexeus

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

45 m

Klassiska kolasnittar är en riktig favorit bland småkakorna. Extra gott blir det när du garnerar med smält mörk choklad.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner i smeten.
  4. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg på bakplåtspapper. Platta till och räffla med gaffel.
  5. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
  6. Smält den mörka chokladen.
  7. Lägg bakplåtspappret med de gräddade längderna på en skärbräda. Skär dem i bitar på snedden till snittar. Ringla över choklad. Ställ in i frysen i 5-10 minuter.