Kokt torsk med grönsaker

Kokt torsk med grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt torsk med grönsaker

0

3 steg att laga

6 ingredienser

En lätt saltning någon timme före kokningen gör köttet särskilt fast och pärlemorskimrande.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 torskar (à 150 g ryggbitar)
  • 1 msk salt
  • 2 morötter
  • 150 g haricots verts
  • 1 klyfta salladskål
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna runt om och låt dem dra i kylen drygt 1 timme.
  2. Skala och skölj morötterna, skär dem i små, sneda bitar. Skär salladskålen i mindre bitar och ansa haricots vertsen. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Lägg torsken på en upp- och nedvänd tallrik i en kastrull. Häll i lite vatten och ånga fisken. Ha locket på men se till att det inte stormkokar. Fisken är klar efter 8–10 minuter. Innertemperaturen ska vara 58°. Servera genast med grönsaker och bladpersilja.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer