Kokt fisk i persiljesås

12 röster
4
Kokt fisk i persiljesås
Foto: TV4

Till kokt fisk är det klassiskt att servera en god persiljesås. Rotfrukter smakar bra till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • dill

Sås:

  • 2 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Krydda fisken med salt och peppar. Skala potatis och morötter. Koka potatis och morötter mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Persiljesås: Smält smöret. Rör ut vetemjölet, spä med grädden och buljongen och låt koka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan.
  3. Koka fisken i lättsaltat vatten. Den ska vara fast och vit rakt igenom. Servera fisken med rotfrukterna, såsen och färsk dill.
26 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept