Chili con carne

19 röster
20 min
4
Chili con carne
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chili con carne betyder chilipeppar med kött och i Mexico är det ofta, precis som namnet beskriver, en rätt med rejäl sting i. Det här receptet är ganska snällt, men det är förstås fritt fram att öka på styrkan!

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk kidneybönor
  • 2 st chilifrukter
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • chilipulver
  • olja till stekning
  • persilja

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i lite olja, cirka 1 matsked, tills den fått färg rakt igenom.
  2. Strimla löken och chilifrukterna och lägg dem i stekpannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med chilipulver, peppar och salt.
  3. Tillsätt tomatpurén och hälften av de krossade tomaterna. Tillsätt sen bönorna och resten av de krossade tomaterna. Krydda till sist med persilja efter smak.
3 januari 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept