Blåbärspaj

Blåbärspaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Blåbärspaj

23

6 steg att laga

11 ingredienser

1h 10 min

En len och god klassiker på den svenska sommaren. Pajen går förstås också bra att göra på frysta bär.

Ingredienser

portioner8 portioner

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 200 g frysta blåbär
  • strösocker

Smuldeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matbredare.
  2. Pressa ut degen i en pajform.
  3. Ställ pajskalet i frysen i cirka 30 minuter.
  4. Blanda smuldegen med fingrarna.
  5. Lägg blåbären och sockret i pajskalet och täck med smuldegen.
  6. Ställ in i ugn i 200 grader i 25 minuter.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer