• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Blåbärspaj

Blåbärspaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Blåbärspaj

6 steg att laga

11 ingredienser

1h 10 min

En len och god klassiker på den svenska sommaren. Pajen går förstås också bra att göra på frysta bär.

Ingredienser

8 portioner

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 200 g frysta blåbär
  • strösocker

Smuldeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matbredare.
  2. Pressa ut degen i en pajform.
  3. Ställ pajskalet i frysen i cirka 30 minuter.
  4. Blanda smuldegen med fingrarna.
  5. Lägg blåbären och sockret i pajskalet och täck med smuldegen.
  6. Ställ in i ugn i 200 grader i 25 minuter.