Italiensk maräng

Italiensk maräng
Foto: Matton
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Italiensk maräng

89

3 ingredienser

Grundrecept på italiensk maräng. Använd till citron- och marängpaj till exempel! Spela klippet för inspiration till hur du kan spritsa marängen!

Ingredienser

  • 300 g strösocker
  • 100 g vatten
  • 150 g äggvita

Gör så här

  1. Koka upp sockret med vattnet till 120-125-grader. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 110-115 grader.
  2. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall.
  3. När marängen är kall används den till fruktmousser. Den går även att frysa om man vill ha den vid ett senare tillfälle.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer