Klassiska hallongrottor

Hallongrottor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Klassiska hallongrottor

90

7 ingredienser

30 min

I de här läckert möra kakorna gömmer sig en klick hallonsylt. Stoppa ner ett gäng i en korg och ta med till kaffet på utflykten eller bjud hem vännerna på spontant saftkalas!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 80 g florsocker
  • 40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
  • 1 g hjorthornssalt
  • 200 g vetemjöl
  • hallonsylt, till fyllning
  • florsocker, till glasyr

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
  3. Dela degen i 50 grams bitar.
  4. Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
  5. Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.
  6. Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.
  7. Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer