Pecanpaj
Pecanpaj
14 ingredienser
3h 25 min
En seg och knäckig paj med pecannötter som går utmärkt att förbereda.
Ingredienser
Pajbotten:
- 4 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 150 g smör
- 1 tsk ättika
- 2 msk vatten, iskallt
Fyllning:
- 2 ägg
- 1,2 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2,4 dl ljus baksirap
- 1 msk smör, smält
- 1 vaniljstång, innanmätet urskrapat
- 3 dl pekannötskärnor
- 1 msk vetemjöl
Till servering:
- vaniljglass (av hög kvalitet)
Gör så här
- Pajbotten: Blanda alla ingredienserna snabbt i en skål. Knåda degen tills den är jämn och smidig. Låt degen vila cirka 2 timmar i kylskåpet.
- Kavla ut degen mycket tunt och klä en smörad pajform om cirka 25 centimeter i diameter. Picka degen med en gaffel och ställ in i frysen medan du förbereder fyllningen.
- Fyllining: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen luftigt i en skål och tillsätt sedan socker, sirap, mjöl, smöret och innanmätet av vaniljstången. Blanda väl.
- Strö pecannötterna i botten på pajskalet och täck med fyllningen. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i cirka 40 minuter, eller tills mitten av pajen är fast. Låt svalna i ungefär 30 minuter.
- Skär upp tårtbitar och toppa med vaniljglass.