Knastrande blåbärsdröm - vallmomuffins med blåbärsfrosting

Knastrande blåbärsdröm - vallmomuffins med blåbärsfrosting
Foto: TV4

Saftiga citron- och vallmocupcakes som toppas med färskost- och blåbärsfrosting.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

3 oktober 2017

Du behöver

Muffins

  • 1,5 ägg
  • 1,25 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 1,75 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl vallmöfrö
  • 1 msk blåbärspulver
  • 1 citron, skal och saft av

Frosting

  • 100 g smör
  • 1,75 dl florsocker
  • 150 g färskost
  • 20 g blåbärspuré

Dekoration

  • blåbär
  • citronmelissblad
  • rosa glitter

Gör så här

  1. Muffins
    Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt. Smält smör och blanda i mjölken. Blanda med äggvispet.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och vänd ner det i smeten. Sist in med skal och saft av 1 citron.
  3. Fyll i formar i en minimuffinsplåt och grädda ca 10 minuter i 175 grader. Låt svalna innan du spritsar på frostingen.
  4. Blåbärsfrosting
    Vispa smör vitt. Blanda i florsocker och vispa fluffigt. Blanda i färskost och vispa till jämn smet.
  5. Blanda i blåbärspuré och mixa. Kyl och häll i spritspåse med tyll.
  6. Dekoration
    Spritsa blåbärsfrostingen på muffinsarna. Sätt ett blåbär och ett citronmelissblad på varje cupcake och strössla över rosa ätbart glitter.
Kommentera receptet

Fler goda recept