Knapriga rostade kikärtor

Knapriga rostade kikärtor
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Knapriga rostade kikärtor

7 ingredienser

ca 1 h

Proteinrika snacks på kikärtor som rostats i ugnen. Smaksätt med dijonsenap, vinäger och salt! Gott före maten.

Tips! Servera kikärtorna lite varma, då är de godast.

Ingredienser

  • 4 dl kikärtor, blötlagda
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt, till servering
  • 1 tsk vinäger, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sila av vattnet från kikärtorna. Blanda övriga ingredienser och blanda ned ibland ärtorna.
  3. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 45-50 minuter.
  4. Ta ut kikärtorna och häll upp i en skål, droppa ner 1 tsk vinäger och 0,5 tsk salt och blanda runt före servering.