Knapriga rostade kikärtor

58 röster
ca 1 h

Proteinrika snacks på kikärtor som rostats i ugnen. Smaksätt med dijonsenap, vinäger och salt! Gott före maten.

Tips! Servera kikärtorna lite varma, då är de godast.

Visa mer
ca 1 h

Du behöver

  • 4 dl kikärtor, blötlagda
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt, till servering
  • 1 tsk vinäger, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sila av vattnet från kikärtorna. Blanda övriga ingredienser och blanda ned ibland ärtorna. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 45-50 minuter.
  3. Ta ut kikärtorna och häll upp i en skål, droppa ner 1 tsk vinäger och 0,5 tsk salt och blanda runt före servering.

Laddar fler recept...