Knäckrullar med hjortrongrädde

Knäckrullar med hjortrongrädde
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Beatrice Ask
Beatrice Ask

Knäckrullar med hjortrongrädde

29

9 ingredienser

Rullade knäckflarn som fylls med vispad grädde och hjortronsylt.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sötmandel, grovt hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • vispgrädde
  • hjortronsylt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Klicka valnötsstort om det ska bli platta flarn, större om det ska bli rullar. Max 3–4 på varje plåt då smeten flyter ut ordentligt.
  3. Grädda i 175 grader ca 9 min.
  4. Lossa flarnen så snabbt som möjligt om det inte ska bli platta kakor. Böj dem över ett spånjärn eller gör rullar. Låt kallna på galler.
  5. Vispa grädde och blanda med hjortronsylt. Spritsa i de kalla rullarna direkt före servering.