Knäckigaste rabarberpajen på kladdkakebotten

Knäckigaste rabarberpajen på kladdkakebotten

14 ingredienser

45 min

Saftig och söt kaka med smak av vit choklad med syrlig rabarber och knäckigt täcke ovanpå. Lägg där till en klick glass och avnjut i vår och sommarsolen!

Tips från Kungsörnen!
Dark chocolate chip cookie Kungsörnen NY

Tips från Kungsörnen!

Testa även Kungsörnens bakmix Dark chocolate chip cookies.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner kladdkaka
  • 1 Kungsörnen Vit Kladdkakamix
  • 1 ägg
  • 125 g smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • 500 g rabarber

Knäckigt täcke

  • 300 g smör
  • 4 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 flingsalt

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör. Blanda mixen med smör och ägg.
  3. Häll sedan smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  4. Skölj och skiva rabarbern i cm-tunna skivor. Placera bitarna ovanpå kladdkakesmeten.
  5. Förgrädda kakan 5 minuter. Gör under tiden det knäckiga täcket.

Knäckigt täcke

  1. Smält smör och tillsätt muscovadosocker, sirap och vispgrädde.
  2. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan i kastrullen.
  3. Häll knäcksmeten över rabarberna.
  4. Ställ tillbaka kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter eller när täcket har fått en gyllene yta.
  5. Servera med vaniljglass.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kolasnittar med lemoncurd till påsk

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla bakverk.

Läs mer