Knäckebrödsgranola

30 m
1 liter
Knäckebrödsgranola
Foto: Köket.se

Ta vara på olika rester i skafferiet och samla ihop skrapet ur knäckebrödspåsen, müslin, havregrynen, kokospåsen, nötter och frön och rosta i ugnen med lite kanel. Mums vad gott!


22 november 2017
30 m
1 liter

Du behöver

  • 3 dl knäckebröd, krossat
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl blandade nötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl vatten
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Blanda knäckebröd, havregryn, nötter, frön och kokos (eller ta helt enkelt det du har hemma)! Lägg ut allt på en bakpappersklädd plåt.
  3. Rör samman vatten, olja och honung och häll över granolan. Strö över muscovadosocker och kanel.
  4. Rosta i ugnen i 20–25 minuter. Rör om på plåten efter halva tiden.
Kommentera receptet

Fler goda recept