Papis FAB spagetti bolognese med parmesan

9 röster
45 min
4
Papis FAB spagetti bolognese med parmesan
Foto: TV4

Jonas Hallbergs recept på spagetti och köttfärssås kryddas med paprika, svamp och ketchup.

Dryck
Rött italienskt vin
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600-800 g köttfärs (nötfärs att föredra men blandfärs funkar fint)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 1 färsk serranopeppar
  • 1 gul lök
  • 1 bifftomat
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 förp krossade tomater
  • 1 dl ketchup
  • olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • parmesanost, färskriven
  • färska örter, hackade (efter säsong, jag gillar basilika, dragon samt timjan)

Servering

  • kokt pasta
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka lök, paprika, tomat och champinjoner i lagom stora bitar. Jag gillar att INTE allt är finhackat. Tuggmotstånd= I like!!
  2. Bryn upp löken, serranopepparn, vitlöken i lite olivolja till en gyllenbrun ton. Tillsätt köttfärsen och bryn allt tillsammans tills att det inte är rått längre.
  3. Tillsätt den hackade paprikan, tomaten, champinjonerna, krossade tomaterna och låt allt småputtra i några minuter.
  4. Tillsätt sedan ketchupen. Smaka av. Gärna mer salt/peppar om det behövs. Man måste freestyla lite när man lagar mat, ha KUL!! Låt allt småputtra på svag värme tills pastan är klar, ca 10 min.
  5. Servera med grovriven parmesan och de finhackade örterna. ENJOY!!

Laddar fler recept...