Klassisk tonfiskpasta

3 röster
20 min
4
Klassisk tonfiskpasta
Foto: Edward Blom

"Den här har jag inte uppfunnit själv, utan den var något som halva min vänkrets levde på under de fattiga student- och ungdomsåren - fast det är min variant på den"

20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1-2 gula lökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk tonfisk
  • 1 burk krossade tomater
  • torkad oregano
  • torkad timjan
  • torkad rosmarin
  • tabasco
  • worcestersås
  • salt
  • pasta

Gör så här

  1. Hacka 1-2 gula lökar och några vitlöksklyftor ytterst fint. Fräs dem i 1 dl olivolja.
  2. Tillsätt 1 burk tonfisk, mosa med gaffel och stek den ett tag.
  3. Tillsätt 1 burk tomater. (Helst en kvalitetssort. Är det en blaskig sort kan två burkar som först kokas ned för sig behövas.)
  4. Krydda med örtkryddor (oregano, timjan, rosmarin m.fl.), Tabasco, worcestersås, ev. lite soya och salt efter behag.
  5. Koka pastan.
  6. Låt såsen sjuda tills den är tjock. Tillsätt ev. mer olja om den inte är nog såsig.
  7. Servera pastan med såsen uppepå (snyggast) eller rör helt enkelt ihop pastan och såsen (godast).
29 april 2020