Klassisk tonfiskpasta
Klassisk tonfiskpasta
12 ingredienser
20 min
"Den här har jag inte uppfunnit själv, utan den var något som halva min vänkrets levde på under de fattiga student- och ungdomsåren - fast det är min variant på den"
Ingredienser
- 1-2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl olivolja
- 1 burk tonfisk
- 1 burk krossade tomater
- torkad oregano
- torkad timjan
- torkad rosmarin
- tabasco
- worcestersås
- salt
- pasta
Gör så här
- Hacka 1-2 gula lökar och några vitlöksklyftor ytterst fint. Fräs dem i 1 dl olivolja.
- Tillsätt 1 burk tonfisk, mosa med gaffel och stek den ett tag.
- Tillsätt 1 burk tomater. (Helst en kvalitetssort. Är det en blaskig sort kan två burkar som först kokas ned för sig behövas.)
- Krydda med örtkryddor (oregano, timjan, rosmarin m.fl.), Tabasco, worcestersås, ev. lite soya och salt efter behag.
- Koka pastan.
- Låt såsen sjuda tills den är tjock. Tillsätt ev. mer olja om den inte är nog såsig.
- Servera pastan med såsen uppepå (snyggast) eller rör helt enkelt ihop pastan och såsen (godast).