Klassisk lasagne med Grana Padano

Klassisk lasagne med Grana Padano

5

6 steg att laga

17 ingredienser

45 m

Lasagne är en klassisk rätt som snabbt blir en favorit för hela familjen. Den här får extra god smak av Grana Padano.

läs mer
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips från Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök (stor)
  • 0,5 purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl rött vin
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk mejram
  • salt
  • peppar
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 2 klyfta vitlök
  • 100 g Grana Padano
  • lasagneplattor

Gör så här

  1. Bryn färsen i en kastrull. Skala och skär lök och purjolök.
  2. Skär zucchinin i små bitar och stek den tillsammans med löken och solroskärnor.
  3. Blanda färsen med lökblandningen, rött vin, krossade tomater och alla kryddor till en smakrik köttfärssås. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Blanda samman crème fraîche, grädde och salt i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna i blandningen.
  5. Varva köttfärssås, gräddblandningen och lasagneplattor i en form. Avsluta med ett fint lager riven Grana Padano på toppen.
  6. Tillaga lasagnen i ugnen på 225 grader i cirka 20-30 minuter, tills den har fått fin färg.
TIPS!
läs mer
Carbonara med proscuitto

Fler tips från Grana Padano!

Här hittar du fler härliga recept med Grana Padano!

Läs mer