Klassisk köttfärsgratäng
Klassisk köttfärsgratäng
14 ingredienser
30 min
Makaronipuddig som blir hela familjens nya favorit. Passar utmärkt för hela veckans middagar och till matlådan (om det nu skulle bli något över...).
Ingredienser
- 4 port Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 500 g nötfärs
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk soja
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- peppar
- olja, till stekning
- 3 dl mozzarellaost, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackning.
- Stek nötfärsen tillsammans med vitlök och lök i olja i en het stekpanna. Stek tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och krydda. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
- Blanda makaronerna med köttfärssåsen och creme fraiche. Lägg i en ugnsform.
- Toppa gratängen med riven mozzarella och gratinera i ugnen i ca 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
TIPS!