Klassisk chili con carne, WW ViktVäktarnas recept

44 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl ris
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor
  • salt
  • svartpeppar
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, morötter och vitlök. Fräs tillsammans med färsen i olja i en gryta.
  2. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, spiskummin och chili flakes. Låt småputtra i 20 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner sköljda och avrunna bönor i grytan strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera chilin med ris och sallad.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
19 december 2017