Klassisk Bookmaker toast

Pågen Klassisk Bookmaker toast
Foto: Pågen

Klassisk Bookmaker toast

13 ingredienser

25 min

Bookmaker toast är en riktig klassiker - lyxig och lättlagad middag på samma gång! En fin entrecôte, kryddig pepparrot och krämig äggula på en varm toast.

Pågen Grötbröd
Pågen Grötbröd produkt

Pågen Grötbröd

Bakat med grötskållning av havre som gör brödet extra saftigt och gott.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor Pågen Grötbröd
  • 500 g entrecôte
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 4 blad romansallad
  • 1 rödlök
  • 4 äggulor
  • 2 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 tsk olivolja

Dijoncrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Låt entrecôten vila en timme i rumstemperatur innan du börjar.
  2. Salta och peppra köttet och grilla sedan2-3 min per sida och låt vila på en skärbräda.
  3. Tvätta salladsbladen och skiva löken.
  4. Skala och finriv pepparroten.
  5. Droppa lite olivolja på brödet och grilla tills det fått lite färg.
  6. Blanda ihop dijoncrèmen och lägg på brödet.
  7. Lägg på sallad och lök.
  8. Skär entrecôten i skivor och lägg ovanpå salladen.
  9. Toppa med färsk pepparrot och krämig äggula.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Klassisk Bookmaker toast

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toast och frukostfavoriter.

Läs mer