Kladdkaka
Kladdkaka
9 ingredienser
30 m + frysning
Den här kladdkakan gör succé varje gång! Det viktiga är kokosen istället för ströbröd och att kakan ska frysas innan den serveras. Så förbered dig i god tid eller baka en att ha i frysen - gå sen och ta en bit när sötsuget blir för mycket.
Har du tid och är pysselsugen, klipp ut ett mönster i vanligt papper och sikta florsockret över det.
Receptet går utmärkt att både två- och tredubbla men då får man ha lite koll på tiden, kan behöva 30 minuter i ugnen för en dubbelt så stor form.
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 4 msk kakao
- 2 ägg
- riven kokos, till formen
- smör, till formen
Gör så här
- Lätt som en plätt, vi kör! Sätt ugnen på 200 grader.
- Jag brukar ställa in en kastrull med smöret medan ugnen värms upp. Spar energi! Annars smälter du smöret på spisen.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Häll i det smälta smöret.
- Blanda i äggen med en slickepott. OBS Blanda! Viktigt att du inte vispar så du får i en massa luft i smeten.
- Smörj formen och bröa med kokos. Eventuella överflödiga flingor häller du ner i smeten.
- In i ugnen i ca 20-22 minuter (beroende på hur effektiv din ugn är). Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Den ska skvalpa något.
- Låt svalna och frys in! Det är en av de bästa grejerna med den här kakan. Går utmärkt att göra i förväg. Eller som sagt, ha en kaka i frysen och gå och ta en lagom stor bit när du är sugen...
- Ta ut kakan strax innan servering. Sikta gärna lite florsocker över.