Kladdkaka med polkagriskross

POPULÄRT
Kladdkaka med polkagriskross

Kladdkaka med polkagriskross

10

5 steg att laga

9 ingredienser

Den här kladdkakan blir drömmigt god med pepparmyntsolja i smeten och krossade polkagrisar som topping!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 krm pepparmintsolja
  • ca 140 g polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa lätt ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. När kakan svalnat, krossa polkagrisarna och strö över kakan som dekoration. 6. Servera kakan med vispad grädde eller glass, låt väl smaka!
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer