Kladdkaka med polkagriskross

Kladdkaka med polkagriskross
9 ingredienser
Den här kladdkakan blir drömmigt god med pepparmyntsolja i smeten och krossade polkagrisar som topping!
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0,5 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 3 krm pepparmintsolja
- ca 140 g polkagrisar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och vispa lätt ihop ägg och socker
- i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- När kakan svalnat, krossa polkagrisarna och strö över kakan som dekoration. 6. Servera kakan med vispad grädde eller glass, låt väl smaka!