I samarbete med Grenna Polkagriskokeri

Kladdkaka med polkagriskross

2 röster

Den här kladdkakan blir drömmigt god med pepparmyntsolja i smeten och krossade polkagrisar som topping!

Visa mer

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 krm pepparmyntsolja, ca 140 g polkagriskarameller
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa lätt ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. När kakan svalnat, krossa polkagrisarna och strö över kakan som dekoration. 6. Servera kakan med vispad grädde eller glass, låt väl smaka!
12 december 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...