Kladdkaka med polkagriskross

Kladdkaka med polkagriskross

Kladdkaka med polkagriskross

5

5 steg att laga

9 ingredienser

Den här kladdkakan blir drömmigt god med pepparmyntsolja i smeten och krossade polkagrisar som topping!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 krm pepparmintsolja
  • ca 140 g polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa lätt ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. När kakan svalnat, krossa polkagrisarna och strö över kakan som dekoration. 6. Servera kakan med vispad grädde eller glass, låt väl smaka!