Kladdkaka med karamellpopcorn

8 röster

Bästa tipset för att göra kladdkakan lite festligare är att toppa den med karmellpopcorn. Kladdigt, krispigt, sött och salt på samma gång!

Visa mer

Du behöver

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • karamellpopcorn, till dekoration
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll över smöret i en bunke och blanda ner kakao, socker och vaniljsocker.
  3. Tillsätt sedan äggen och blanda om. Vispa inte smeten, kakan blir kladdigare om du försiktigt rör ihop ingredienserna och inte vispar in luft! Blanda sist ner mjölet.
  4. Smöra och sockra en form med löstagbara kanter och häll i smeten. Grädda i ugnen i 10-15 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
  5. Toppa kladdkakan med popcornen.
I samarbete med Kökets box
4 februari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...