Kladdkaka med karamellpopcorn

1 röst

Bästa tipset för att göra kladdkakan lite festligare är att toppa den med karmellpopcorn. Kladdigt, krispigt, sött och salt på samma gång!

Visa mer

Du behöver

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl

Karamellpopcorn

  • 1 påse popcorn
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll över smöret i en bunke och blanda ner kakao, socker och vaniljsocker.
  3. Tillsätt sedan äggen och blanda om. Vispa inte smeten! Blanda sist ner mjölet.
  4. Smöra och sockra en form med löstagbara kanter och häll i smeten. Grädda i ugnen i 10-15 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
  5. Karamellpopcorn
    Poppa popcornen.
  6. Smält sockret på medelvärme i en i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt smöret och rör om till en jämn karamell. Häll i popcornen och rör om. Häll upp på bakplåtspapper för att stelna.
  7. Toppa kladdkakan med popcornen.
I samarbete med Kökets box
4 februari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...