Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping
Foto: Kungsörnen

Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

17 ingredienser

1 h

En riktigt maffig kaka där sött möter salt och krämigt möter knaprigt.

Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Ingredienser

portioner bitar

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
  • 1 krm salt

Fugdetäcke

  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 1 krm salt

Topping

  • 1 dl blandade nötter, saltrostad (t.ex. cashew-, pekan- och/eller jordnötter)
  • 2 dl minimarshmallows
  • färsk citronmeliss

Till servering

  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ner ägg och socker och blanda väl. Blanda sedan samman alla ingredienser till kladdkakan i en skål.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20-25 min, eller till den satt sig men fortfarande är kladdig i mitten. Låt svalna något.
  6. Hacka chokladen. Koka upp grädde, socker sirap, choklad och salt i en kastrull. Låt koka ca 15 minuter, eller tills smeten tjocknar. Tag av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
  7. Häll fugden över kakan. Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen så att fudgen stelnar.
  8. Hacka nötterna lätt och strö dem och marshmallowsen över kakan. Garnera med citronmelissblad.
  9. Vispa grädden lätt och servera till kakan.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Salt kolapaj med röda vinbär

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla bakverk

Läs mer