Kladdkaka med daimfluff

15 röster
1 h + tid i kylen
6-8
Kladdkaka med daimfluff
Foto: Camilla Hamid

"Krämig kladdkaka, fluffig daim och lite härligt tuggmotstånd från salta jordnötter. Hur gott låter inte det?!" /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Visa mer
1 h + tid i kylen
6-8

Du behöver

  • 200 g
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 150 g smör
  • 2,25 dl strösocker
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 1 krm salt
  • jordnötter (salta)
  • daim, grovhackad (till garnering)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Grovhacka daimen och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  7. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  10. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4 timmar men helst över natten) innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den, salta jordnötter och mer grovhackad daim.
Tips!
Kladdkaka med centerfluff

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Laddar fler recept...