Kladdkaka med daimfluff
Kladdkaka med daimfluff
12 ingredienser
1 h + tid i kylen
"Krämig kladdkaka, fluffig daim och lite härligt tuggmotstånd från salta jordnötter. Hur gott låter inte det?!" /Camilla Hamid
Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories
Ingredienser
- 200 g daimchoklad
- 2 dl vispgrädde
- 150 g smör
- 2,25 dl strösocker
- 1,5 dl brunt farinsocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 ägg
- 2,25 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 1 krm salt
- jordnötter (salta)
- daimchoklad, grovhackad (till garnering)
Gör så här
- Grovhacka daimen och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
- Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
- Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
- Under tiden kan du göra kladdkakan.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4 timmar men helst över natten) innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den, salta jordnötter och mer grovhackad daim.