Kladdkaka med chokladmaräng

Kladdkaka med chokladmaräng

8 ingredienser

40 min

Imponera med den här smarriga och enkla kladdkakan till fikat eller till festen. Löjligt enkel att göra och försvinnande god.

Baktips!
Sockerkaka mix Kungsörnen

Baktips!

Testa även Kungsörnens bakmix Sockerkaka.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp Kungsörnen Kladdkaka mix
  • smör
  • 50 g frysta hallon (eller färska)

Chokladmaräng

  • 75 g mörk choklad (70%)
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit 12 %
  • 1 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienserna till kladdkakesmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ner hallonen.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills den är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt stå i ca 15 min.

Maräng

  1. Smält chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Tillsätt ättikan och vispa till en glansig och fast marängsmet. Blanda ner majsstärkelsen.
  2. Tillsätt den smälta chokladen i marängen och vänd i försiktigt. Bred marängsmeten över kakan.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min, tills marängen börjar få färg.
  4. Låt kakan svalna innan servering.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Stor chocolate chip cookie

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och goda bakrecept.

Läs mer