I samarbete med PAUL OCH THOM

Kladdkaka med blåbär och dadelbalsamico

0 röster
30 m
6-10
Kladdkaka med blåbär och dadelbalsamico
Foto: Köket

Gör en fantastisk god kladdkaka med dadlar istället för socker. Toppa med mascarponekräm, blåbär och dadelbalsamico från Paul&Thom.


Visa mer
30 m
6-10

Du behöver

Kladdkaka

  • smör till formen
  • kakao till formen
  • 100 g smör, smält
  • 2,5 dl dadlar, urkärnade
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl

Mascarponekräm

  • 250 g mascarponekräm
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 tsk kardemumma

Topping

  • 1 skvätt Paul&Thom dadelbalsamico
  • färska blåbär

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Smöra och bröa en form med kakao, ca 24 cm i diametern.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält smöret. Mixa dadlarna med stavmixer eller i en matberedare. Vispa samman dadlarna med ägg och tillför sen alla andra ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten när du tar ut den. Ta ut och låt svalna.
  4. Mascarponekräm
    Vispa ihop mascarpone, crème fraiche, florsocker och kardemumma.
  5. Toppa kakan med mascarponekräm, dadelbalsamico och färska blåbär.
3 april 2018

Fler goda recept