Perfekt kladdig kladdkaka som toppas med en mörk chokladganche med apelsinsmak. Ljuvligt gott!
Visa mer
8-10 bitar
Du behöver
Apelsinganache
150 g mörk choklad (70 %)
1,5 dl vispgrädde
1 stor mogen apelsin
Kladdkaka
100 g smör, smält
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
Dekoration
kanderade apelsinskivor
Gör så här
Chokladganache med apelsin
Hacka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort så fort du ser att grädden är på väg att börja koka. Häll ner vispgrädden i den mörka chokladen, låt stå i någon minut innan du blandar till en jämn smet.
Riv ner apelsinskal från en hel apelsin och blanda försiktigt tills skalet fördelat sig jämnt i ganachen. Ställ ganachen i kylskåp tills den nått en bredbar konsistens.
Kladdkaka
Värm ugnen till 200 grader (ej varmluft).
Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan så de precis går ihop. Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Ställ i kylskåpet för att svalna. Bre ganachen över kladdkakan och dekorera med kanderade apelsinskivor.