Kladdkaka med apelsinganache

Kladdkaka med apelsinganache
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Kladdkaka med apelsinganache

6

4 steg att laga

12 ingredienser

Perfekt kladdig kladdkaka som toppas med en mörk chokladganche med apelsinsmak. Ljuvligt gott!

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar

Apelsinganache

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 apelsin

Kladdkaka

  • 100 g smör, smält
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt

Dekoration

  • kanderade apelsinskivor

Gör så här

  1. Chokladganache med apelsin
    Hacka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort så fort du ser att grädden är på väg att börja koka. Häll ner vispgrädden i den mörka chokladen, låt stå i någon minut innan du blandar till en jämn smet.
  2. Riv ner apelsinskal från en hel apelsin och blanda försiktigt tills skalet fördelat sig jämnt i ganachen. Ställ ganachen i kylskåp tills den nått en bredbar konsistens.
  3. Kladdkaka
    Värm ugnen till 200 grader (ej varmluft).
  4. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan så de precis går ihop. Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Ställ i kylskåpet för att svalna. Bre ganachen över kladdkakan och dekorera med kanderade apelsinskivor.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer