Kips med krämig majsdipp

koket.se
Kips med krämig majsdipp Göteborgs kex
Foto: Köket.se

Kips med krämig majsdipp

13 ingredienser

30 min

Det här är beroendeframkallande gott! En perfekt dipp till hemmakvällen när du är sugen på något salt.

Göteborgs Kex Kips Sourcream & Onion
Göteborgs kex kips sourcream & onion produkt

Göteborgs Kex Kips Sourcream & Onion

Frasiga kex med populära OLW-kryddor. Perfekta att äta precis som de är eller som snacksigt bidrag till ostbrickan.

Läs mer

logo

Ingredienser

  • 2 förp Göteborgs Kex Kips Sourcream & Onion
  • 1 burk majs (stor, 340 g)
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • olja, till stekning
  • 0,5 dl inlagd jalapeño, finhackad
  • 175 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl mozzarellaost, riven
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • salladslök, skivad till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek majsen tillsammans med schalottenlök och vitlök i lite olja tills löken mjuknat.
  3. Blanda majsen tillsammans med färskost, creme fraiche, riven ost, jalapenos och paprikapulver. Smaka av med salt.
  4. Lägg över i en ugnsform och toppa med lite mer riven ost.
  5. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter, tills dippen har fått fin färg. Det går bra att sätta på grillfunktionen de sista fem minuterna.
  6. Dippa dina Kips i denna fantastiskt goda dipp!
TIPS!
Fler tips!
Kips chili cheese Göteborgs Kex Kips

Fler tips!

Här hittar du fler recept till när du är sugen på något salt.

Läs mer