Kalasgoda spjäll som även passar att ta med på utflykt, sommar som vinter. Stek dem hela och skär dem i portionsbitar före serveringen.
Ingredienser
ca 2 kg tunnskurna revbenspjäll
Marinad:
0,5 dl kinesisk soja
2 msk honung, flytande
2 msk chilisås
1 msk HP-sås
2 msk vitvinsvinäger
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk strösocker
4 msk ananasjuice
4 msk hönsbuljong
Gör så här
Lägg revbensspjällen i en långpanna. Blanda marinaden och slå den över. Låt dra i kylen, 4-6 timmar. Vänd spjällen några gånger.
Värm ugnen till 175°. Lägg spjällen på galler över en långpanna, spara lite marinad. Slå ett par dl vatten i pannan. Stek mitt i ugnen, 45-50 minuter. Vänd spjällen efter halva tiden och pensla dem med den överblivna marinaden.
Öka värmen till 250°. Vänd spjällen med den feta sidan upp och låt dem stå i ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Servera med sallad till.