Sött möter syrligt i den klassiska amerikanska pajen key lime pie. Här görs den i en rektangulär form, skärs i rutor och garneras snyggt med lättvispad grädde och finrivet limeskal.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
Tryck ut kexmassan i ett tätt packat lager i botten på formen med hjälp av baksidan av en sked.
Förgrädda botten i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills den inte längre är blank.
Under tiden kan du göra fyllningen genom att bara blanda ihop alltsammans till en jämn smet.
Sänk temperaturen till 150 grader (över- och undervärme). Häll smeten försiktigt över din botten och grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills den blivit fast med en lite vobblig konsistens.
Låt pajen svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med vispad grädde, finriven lime och skär i rutor.