Kebabköttbullar i pitabröd med vitlökssås

POPULÄRT
koket.se
Kebabköttbullar i pitabröd med vitlökssås
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Kebabköttbullar i pitabröd med vitlökssås

21 ingredienser

En enkel och barnvänlig variant på kebab som har alla smaker och tillbehör som en kebab i pitabröd ska ha. Extra saftigt blir det när köttbullarna görs på blandfärs.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

Kebabköttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm chilipulver
  • 2 msk ketchup (osötad)
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Vitlökssås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl gräddfil
  • 1 klyfta vitlök, finriven (stor)
  • svartpeppar, nymalen
  • salt, efter smak

Tillbehör

  • pitabröd
  • isbergssallad
  • gurka
  • tomat

Gör så här

  1. Skala och riv gul lök och vitlök ner i en bunke.
  2. Tillsätt ägg, spiskummin, paprikapulver, chilipulver, koriander, oregano, ketchup, salt och nymalen svartpeppar. Blanda väl.
  3. Tillsätt blandfärsen och rör ihop till en jämn färssmet.
  4. Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen, smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar.
  5. Skär upp tillbehören sallad, gurka och tomat.
  6. Forma köttbullar av färssmeten.
  7. Stek köttbullarna runtom i olja i en stekpanna tills de är genomstekta.
  8. Fukta pitabrödet lätt och grädda i ugnen på 200 grader ca 3-5 minuter. Svep in dem i en kökshandduk om du behöver varmhålla dem några minuter.
  9. Öppna pitabrödet och fyll med kebabköttbullar, sallad, tomat, gurka och vitlökssås. Njut!