Kebab i pitabröd med två såser, inlagd chili och krispig sallad

Kebab i pitabröd med två såser, inlagd chili och krispig sallad
Foto: TV4
Rebecca Andersson
Rebecca Andersson

Kebab i pitabröd med två såser, inlagd chili och krispig sallad

Av: Rebecca Andersson

Från: Efter stängning

32 ingredienser

45 m

Hemgjord kebab är otroligt gott - smakrikt kött, härliga såser och en härlig hetta!

Ingredienser

portioner

Kebabkött

  • 500 g fläskkarré
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 knippe färsk persilja, finhackad
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk salt (efter smak)
  • 0,5 dl neutral olja

Tomatsås

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk olja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 förp krossade tomater
  • 3 msk chilisås (gärna Heinz)
  • ca 0,5 tsk chiliflakes
  • salt (efter smak)

Inlagd chili och rödlök

  • 2 chilifrukt, gärna 1 röd och 1 gul
  • 1 rödlök (stor)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • salt (efter smak)

Yoghurtsås med koriander & lime

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, saften
  • salt (efter smak)
  • 1 msk honung
  • 0,5 kruka koriander, finhackad inkl stjälkarna

Till servering

  • pitabröd, hembakade (alt. uppvärmda köpta)
  • några salladsblad, skurna i mindre bitar
  • 2 tomater, tunt skivadde
  • 0,33 gurka, tunt skivad
  • 1 avokado, tunt skivad

Gör så här

Tomatsås

  1. Fräs lök, vitlök och spiskummin i oljan på svag värme tills löken är glansig. Tillsätt, tomater, chilisås,
  2. chiliflakes och salt. Låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter. Smaka av.

Inlagd chili och rödlök

  1. Häll vatten, vinäger och salt i en mindre skål och blanda tills saltet löst upp sig. Skär chilin och löken i
  2. tunna skivor och lägg i skålen. Blanda och låt stå till servering.

Kebabkött

  1. Skär köttet i riktigt tunna skivor och lägg i skål. Blanda i vitlök, persilja, citronskal, spiskummin,
  2. chilipulver, salt och olja. Låt marinera ca 20 minuter. Provstek gärna en bit så att kryddningen är bra.
  3. Värm en panna, gärna grill eller gjutjärn, tills den är riktigt het. Stek/grilla köttet på båda sidor tills det är knaprigt.

Yoghurtsås med koriander och lime

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och honung. Låt dra så att smakerna kommer fram.

Servering

  1. Fyll de varma pitabröden med kött, såser, grönsaker, avokado och picklad chili och rödlök. Varva allt så att alla smaker kommer med i varje tugga. Enjoy!