Kebab i pitabröd med två såser, inlagd chili och krispig sallad

26 röster
45 m
4

Hemgjord kebab är otroligt gott - smakrikt kött, härliga såser och en härlig hetta!

Visa mer
45 m
4

Du behöver

Kebabkött

  • 500 g fläskkarré
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 knippe färsk persilja, finhackad
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk salt eller efter smak
  • 0,5 dl neutral olja

Tomatsås

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk chilisås (gärna Heinz)
  • ca 0,5 tsk chiliflakes
  • salt efter smak

Inlagd chili och rödlök

  • 2 chilifrukter, gärna 1 röd och 1 gul
  • 1 stor rödlök
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • salt efter smak

Yoghurtsås med koriander & lime

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 lime, saften
  • salt efter smak
  • 1 msk honung
  • 0,5 kruka koriander, finhackad inkl stjälkarna

Till servering

  • Pitabröd, hembakade alt. uppvärmda köpta
  • några salladsblad, skurna i minder bitar
  • 2 tomater, tunt skivadde
  • 0,33 gurka, tunt skivad
  • 1 avokado, tunt skivad

Gör så här

  1. Tomatsås
    Fräs lök, vitlök och spiskummin i oljan på svag värme tills löken är glansig. Tillsätt, tomater, chilisås, chiliflakes och salt. Låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter. Smaka av.
  2. Inlagd chili och rödlök
    Häll vatten, vinäger och salt i en mindre skål och blanda tills saltet löst upp sig. Skär chilin och löken i tunna skivor och lägg i skålen. Blanda och låt stå till servering.
  3. Kebabkött
    Skär köttet i riktigt tunna skivor och lägg i skål. Blanda i vitlök, persilja, citronskal, spiskummin, chilipulver, salt och olja. Låt marinera ca 20 minuter. Provstek gärna en bit så att kryddningen är bra. Värm en panna, gärna grill eller gjutjärn, tills den är riktigt het. Stek/grilla köttet på båda sidor tills det är knaprigt.
  4. Yoghurtsås med koriander och lime
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och honung. Låt dra så att smakerna kommer fram.
  5. Servering
    Fyll de varma pitabröden med kött, såser, grönsaker, avokado och picklad chili och rödlök. Varva allt så att alla smaker kommer med i varje tugga. Enjoy!
4 april 2018

Fler goda recept