Kassler med druvor och potatissallad

Kassler med druvor och potatissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kassler med druvor och potatissallad

15 ingredienser

Vindruvor till kassler? Javisst. Med lite vitt vin får kasslern fin smak. Potatissallad är gott därtill.

Ingredienser

portioner
  • 10 skivor kassler
  • 200 g gröna vindruvor
  • 1 dl torrt vitt vin

Sallad:

  • 12 potatisar, kokta
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk dragon
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Börja med salladen. Lägg potatisen i en skål, blanda övriga ingredienser till en dressing och slå över. Vänd runt.
  2. Lägg kasslern i ugnsform. Dela och kärna ur druvorna, lägg runtom. Slå på vinet. Sätt in i ugnen tills kasslern är varm.