• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kärleksmumsrulltårta

Kärleksmumsrulltårta
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Kärleksmumsrulltårta

13 steg att laga

14 ingredienser

Saftig botten à la drömdrulltårta och en drömmigt len kärleksmumsfrosting. Den här rulltårtan är för god för att inte prövas!

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar.

Ingredienser

portioner10 - 12 portioner

Kakan

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl

Kärleksmumsfrosting

  • 150 g smör, rumstempererat smör
  • 300 g färskost
  • 1 dl kaffe (kallt bryggkaffe)
  • 1 dl kakao
  • 2 dl florsocker

Dekoration

  • 50 g mörk choklad
  • 0,5 tsk matolja (neutral, mat-, raps- eller solrosolja)
  • riven kokos (att garnera med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en skål.
  3. I en annan skål blandar du ihop bakpulver, vaniljpulver, kakao och vetemjöl.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ihop det till en jämn smet med slickepott.
  5. Täck din form med bakplåtspapper och häll uppsmeten i den. Bred ut smeten jämnt.
  6. Grädda din rulltårtsbotten i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Strö lite socker på ett bakplåtspapper och vänd din botten över det sockrade pappret. Låts svalna helt och hållet innan du drar bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
  8. Under tiden kan du göra frostingen. Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp. Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
  9. Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting.
  10. Bre ut frostingen på din asvalnade botten och rulla ihop tårtan. Spara lite frosting till dekoration.
  11. Ställ tårtan i kylskåpet för att kallna ytterligare medan du förbereder dekorationen.
  12. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad. Tillsätt oljan och rör om till en jämn och glansig smet. Låt svalna.
  13. Dekora din tårta med choklad, frosting och kokosflingor. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.