Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
stycken
Fyllning
75 g smör
0,75 dl kakao
0,5 dl kaffe
6 dl Dansukker Florsocker
0,5 dl kokos
Muffins
150 g smör
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
Frosting
200 g mörk choklad
300 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Florsocker
halva fyllningen
Garnering
kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning
Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser förutom kokos. Rör om och häll sedan hälften av fyllningen i en skål. Tillsätt 0,5 dl kokos i skålen. Ställ båda åt sidan och låt svalna.
Muffins
Smält smör och ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken i smöret och vispa ner i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll ca två tredjedelar av formen. Klicka i lite fyllning med kokos i mitten av varje muffinsform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut från ugnen och låt muffinsarna svalna på galler.
Frosting
Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke. Vispa ner den smälta chokladen och tillsätt fyllningen utan kokos. Vispa till en jämn smet. Ställ i kylen 10–15 minuter.
Garnering
Spritsa frostingen på muffinsarna och strö över kokos.